Budi dio naše mreže
Izbornik

Specijalizacija u liturgijskoj glazbi

Rim (IKA)

Otvorene su predbilježbe za novi ciklus liturgijsko-glazbenog tečaja (Coperlim) u organizaciji Nacionalnoga liturgijskog ureda Talijanske biskupske konferencije uz pokroviteljstvo Papinskog instituta za svetu glazbu, objavljeno je u izdanju lista „L`Osservatore Romano“ od 3. travnja.

Prilika je to za produbljivanje znanja o liturgijskoj (svetoj) glazbi, a namijenjena je onima koji su već svojom službom uključeni u animiranje pjevanja ili sviranja tijekom liturgijskih slavlja.

Tečaj je podijeljen u četiri kruga (8.-14. srpnja; 2.-5. siječnja 2025.; 7.-13. srpnja 2025.; 2.-5. siječnja 2026.) i održat će se u Rimu u sjedištu Papinskog instituta.

Postoje različita područja studija koja će se proučavati: kompozicija za liturgiju, improvizacija na orguljama, orgulje i liturgija, gitara i liturgija, vođenje zbora, citra i liturgija te pjevač i liturgija.

Tečaju se pristupa putem preliminarnog intervjua koji će se održati online kako bi se provjerila znanja kandidata. Oni koji već posjeduju neku od kvalifikacija u glazbi koju je izdao glazbeni konzervatorij ili biskupijski institut za svetu glazbu, ili oni koji posjeduju diplomu iz muzikologije, mogu odmah pristupiti ovom tečaju. Međutim, oni koji su stekli slične kvalifikacije ili su se već dokazali u prethodno navednom području, bit će pozvani na razgovor nakon posebne ocjene od strane upravnog odbora.

Predbilježbe su moguće do 13. svibnja na ovoj poveznici.


© L’Osservatore Romano. Za pristup cjelovitom sadržaju, više informacija možete saznati ovdje.