Budi dio naše mreže
Izbornik

Split: Drugi susret Temeljne formacije animatora

Split (IKA)

Ciklus Temeljne formacije animatora „Mladi za mlade“ u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji nastavljen je u subotu, 17. veljače u Pastoralnom centru Župe Presvetog Srca Isusova - Split (Visoka).

Nakon prvog i uvodnog susreta u studenom prošle godine drugi susret je ponudio praktičnu formaciju osobito u pastoralnom radu s djecom i mladima. Na početku susreta sudionike je pozdravio predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije don Ivan Terze koji je mlade pozvao na još veće zajedništvo, aktivnije sudjelovanje i razlučivanje poslanja u životu župnih zajednica iz kojih dolaze, a sve u duhu sinodalnosti koje Crkva u ovim danima živi. Izražavajući radost zbog sudjelovanja novih župa i većeg broja sudionika kojih je bilo pedesetak, don Ivan je mladima poželio ugodan i blagoslovljen rad i formaciju.

U programu sudjeluju mladi iz Župe Svetog Spasa (Mejaši), Župe Sv. Karla Boromejskog (Okruk), Župe Navještenja BDM (Vrgorac), Župe Gospe od Otoka (Solin), Župe Sv. Nikole biskupa (Metković), Župe Gospe od anđela (Trogir), Župe Sv. Mihovila arkanđela (Kaštel Kambelovac), Župe Sv. Petra apostola (Konkatedrala Split) i Župe Presvetog Srca Isusova (Visoka).

Praktični dio mladi su odradili u grupama, u kojima su imali zadatak osmisliti i pripremiti određene teme te ujedno izlagati pred ostalim sudionicima. Kroz vježbe komunikacije te rješavanjem mogućih problemskih situacija našli su se u situacijama koje su ih osvijestile i osnažile u zajedništvu. Program je animirao i vodio don Sanjin Jurić SDB uz asistenciju animatora iz salezijanskog oratorija Don Bosco – Kman (Split). Na završetku susreta don Ivan izrekao je zaključak susreta i ohrabrio polaznike na putu koji su započeli.

Formacija nudi bogat i raznolik sadržaj koji pomaže učiti kako biti animator, tj. kako navijestiti Evanđelje i donijeti Isusa drugima – djeci i mladima. Pozvao je mlade da sebi i drugima daju vremena – jer smo svi na putu rasta – za što nam je potreban dar strpljivosti. Na kraju je izrazio zahvalnost što su mladi došli otvorena srca, brzo se povezali i sprijateljili. Susret je zaključen zajedničkom molitvom.