Budi dio naše mreže
Izbornik

Spomen o 10. obljetnici smrti o. Živka Kustića

Zagreb (IKA)

Povodom 10. obljetnice smrti grkokatoličkog svećenika, novinara i publicista o. Živka Kustića, u predvečerje svetkovine Duhova u subotu 18. svibnja u grkokatoličkoj konkatedrali sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu križevački vladika Milan Stipić služio je Panihidu - molitveni spomen za pokojne, izvijestila je Križevačka eparhija.

S vladikom Stipićem suslužili su župnik zagrebački o. Nenad Krajačić i župni vikar o. Miroslav Barničko. Vladika Stipić je istaknuo zasluge o. Kustića za Križevačku eparhiju i čitavu Katoličku Crkvu u Hrvatskoj u vremenu komunizma. Nakon molitve u dvorani Grkokatoličkog sjemeništa u Zagrebu održano je predstavljanje knjige Marina Ercega „Živko Kustić – Neustrašivi glas Crkve u Hrvata” u izdanju Glasa Koncila.

Osim autora, o knjizi i o. Kustiću govorili su župnik u Samoboru protojerej stavrofor Milan Vranešić, dugogodišnji urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić te Tomislav Kardum s Hrvatskog instituta za povijest. Na promociji je pjevao Ćirilo-Metodov kor pod ravnanjem Katarine Rončević. Brojni su se vjernici okupili na molitvi i predstavljanju knjige povodom obljetnice smrti ovog velikana Crkve u Hrvata, izvijestila je Križevačka eparhija.