Budi dio naše mreže
Izbornik

Sportski dan Katoličke osnovne škole u Novskoj

Novska (IKA)

Sportski dan Katoličke osnovne škole u Novskoj održan je u srijedu, 10. lipnja na otvorenom gradskom prostoru ispred Sportske dvorane u Novskoj.

Sportski dan organiziran je u sklopu projekta Katoličke škole pod nazivom „KOŠUN za sretnu obitelj“ koji je sufinancirala Zaklada Hrvatska za djecu.

Uz djelatnike škole okupili su se i svi učenici u zajedništvu sa svojim roditeljima, braćom i sestrama te drugi zainteresirani posjetitelji među kojima, također, djeca koja će od naredne jeseni pohađati novi prvi razred Katoličke škole.

Na početku susreta sve okupljene pozdravio je ravnatelj Krunoslav Juraković poželjevši svim sudionicima puno sreće i uspjeha u organiziranim igrama. Naglasio im je da je smisao ovog okupljanja ostvarivanje međusobnog zajedništva, a tek nakon toga slijedi natjecateljski karakter.

Nakon predstavljanja pripremljenih igara i voditelja, djeca i roditelji raspoređeni su u više timova te su se međusobno natjecali u badmintonu, gađanju meta, twisteru, plesnim igrama, povlačenju konopa, skakanju u vreći, poligonu s preprekama i drugim igrama.

Svi sudionici nagrađeni su prigodnim majicama i kapama šiltericama na kojima je naznačen logo projekta, a članovi pobjedničkog tima posebno su nagrađeni dodatnim poklon paketima.

Voditelji pojedinih igara bili su učiteljice i vjeroučitelj škole, a cijeli su program na zabavan način vodili i animirali Manuela Bojko s Radio postaje Novska i ravnatelj Juraković. Organizaciju Sportskog dana poduprla je Razvojna agencija Grada Novske – NORA.

Po završetku igara, susret je nastavljen u druženju na pripremljenom domjenku u prostoru novljanskog Centra za mlade.