Budi dio naše mreže
Izbornik

Srpski patrijarh Porfirije u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženim svećenikom

Beograd (IKA)

Patrijarh srpski Porfirije bit će u idućim danima u samoizolaciji zbog kontakta sa svećenikom kojemu je potvrđen koronavirus, priopćila je u srijedu 3. ožujka Srpska pravoslavna Crkva (SPC), prenosi Hina.

S obzirom da je prethodnih dana bio u kontaktu sa svećenikom za kojeg se ispostavilo da ima blagi i asimptomatski oblik COVID-19, patrijarh srpski Porfirije će, po savjetu liječnika, idućih dana preventivno biti u izolaciji, navodi se je na službenoj internetskoj stranici SPC-a.

Nikakvi drugi detalji nisu objavljeni.

Pofirije je u subotu i nedjelju 27. i 28. veljače bio u Hrvatskoj, posjetio je Banovinu, održao misu u Zagrebu i obišao manastir u Jasenovcu.

Porfirije je 19. veljače ustoličen za 46. poglavara SPC-a nakon što je prethodni Irinej umro 20. studenoga 2020. godine na odjelu za COVID-19 Vojnomedicinskog centra u Beogradu od posljedica zaraze koronavirusom.

Patrijarh Irinej vjerojatno se zarazio na pogrebu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je 20. listopada 2020. također umro od upale pluća izazvane koronavirusom, izvijestila je Hina u srijedu 3. ožujka.