Budi dio naše mreže
Izbornik

Stipendije Hrvatskoga Caritasa mladim osobama nadarenima za sport i umjetnost

Zagreb (IKA)

U sklopu 17. nacionalne humanitarne akcije Hrvatskoga Caritasa “Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno”, jedanaestero djece i mladih primilo je jednokratnu stipendiju vrijednosti 1000 kn.

Na prijedlog Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, jedanaestero djece i mladih primilo je od ravnatelja Hrvatskoga Caritasa, mons. Fabijana Svaline, u subotu, 15. prosinca, jednokratnu stipendiju „za izvrsnost, darovitost i uspješnost” vrijednosti 1.000 kn. Stipendija je namjenjena mladim osobama nadarenima za sport i umjetnost.

Uz stipendiju, mladima je uručena i knjiga Zlatka Dalića „Rusija naših snova”, poklon-paket „Podravkinih” proizvoda i obiteljsko božićno drvce s korijenom „Hrvatskih šuma”.

U dodjeli stipendija mons. Svalini su, kao gosti-podupiratelji-promotori, pomogli Tugomir Majdak, izaslanik Predsjednika Vlade RH, Maja Vučinić Knežević, pomoćnica ministrice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Damir Miškulin, voditelj UŠP Zagreb Hrvatskih šuma.

Mlade dobitnike i njihove obitelji Hrvatski je Caritas želio ovim darovima ohrabriti, a mlade poduprijeti u njihovim sportskim ili umjetničkim nastojanjima i ostvarenjima – usprkos često nesklonim životnim okolnostima – potičući ih na ustrajnost, marljivost i vjeru primjerom zajedništva i uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije.

Dodjela stipendija obavljena je u sklopu humanitarne akcije “Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno” kojom prigodom je u subotu, 15. prosinca, Zagrepčankama i Zagrepčanima ponuđeno 250 božićnih drvaca s korijenom, kako bi se i tom prilikom prikupila pomoć za siromašne obitelji diljem Hrvatske.

Ključne riječi:
Hrvatski Caritas stipendije