Budi dio naše mreže
Izbornik

Stručno vijeće za vjeroučitelje Gospićko-senjske biskupije

Ogulin (IKA)

Treće ovogodišnje stručno vijeće za vjeroučitelje s prostora Gospićko-senjske biskupije održano je u srijedu 18. travnja u Prvoj osnovnoj školi Ogulin.

Susret je molitvenim uvodom otvorila predsjednica ŽSV- savjetnica Ivona Rendulić, dok je savjetnica Gordana Bertović u primjeru dobre prakse predstavila “Biblijske likove u Minecraftovu svijetu.” Zorka Vuletić je iznijela svoja iskustva u istraživačkom radu na primjeru bl. Miroslava Bulešića, dok je mentorica Ana Tomljanović predstavila nastavnu jedinicu “Proroci, od Boga poslani, narodu poslani.” Mentor Franje Puškarić je progovorio o vjeronauku kao mjestu susreta novog i tradicionalnog.

Marija Rakocija Kljajić je predstavila sudionicima stručnog vijeća “Dječju Bibliju” koju su sačinili njeni vjeroučenici,  dok je savjetnica Mirjana Car predstavila portale za izradu radnih listova za nastavu vjeronauka. Ivona Rendulić je govorila o središnjoj temi stručnog skupa “Mentalnom zdravlju djece” odnosno koliko duhovnost može pomoći u preveniranju psihičkih bolesti kod mladih. Na kraju je tajnica Katehetskog ureda Valentina Borovac predstavila glavne vijesti  koji se temelje na predstojećem 12. susretu hrvatske katoličke mladeži u Gospiću pri čemu se očekuje veći doprinos vjeroučitelja u volontiranju. Tajnica Borovac je izvijestila vjeroučitelje o novim oblicima vrednovanja u njihovim školama.