Budi dio naše mreže
Izbornik

Studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku

Šibenik (IKA)

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku sklopilo je dogovor o suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem (HKS) čiji su studenti komunikologije tako po prvi put sudjelovali u organizaciji 60. Međunarodnog dječjeg festivala, koji se održava od 20. lipnja do 4. srpnja. Na tome značajnom međunarodnom festivalu za Hrvatsku studente HKS-a predvodio je mentor i voditelj Kristijan Sedak, asistent na Odjelu za komunikologiju HKS-a.

Proteklih tjedan dana studenti Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta, volontirajući na festivalu, uspješno su se prilagodili novom okruženju i stekli korisna praktična znanja koje su u teoriji naučili na sveučilištu.

Tijekom snimanja radionica, vođenja intervjua, fotografiranja predstava, pisanja priopćenja i dopisa, izradu vizuala i vođenja sedam društvenih mreža izbrusili su svoje vještine korištenjem web alata i tehničke opreme te tako napravili svoje prve korake u profesionalnom razvoju.
Suradnja Hrvatskog katoličkog sveučilišta s Hrvatskim narodnim kazalištem u Šibeniku dala im je priliku i proširila im je vidike u kojima se svatko od njih usmjerio prema već postojećim afinitetima.