Budi dio naše mreže
Izbornik

Studenti iz Austrije posjetili redakciju „Katoličkog tjednika“

Sarajevo (IKA/KTA)

U sklopu studijskog posjeta Sarajevu, u petak 19. srpnja studenti „Karl-Franzens“ sveučilišta u Grazu, predvođeni vlč. Aloisom Kölblom i doktorandom Davorom Madžarevićem, obišli su redakciju „Katoličkog tjednika“.

Ondje ih je pozdravio glavni urednik Katoličkog tjednika, vlč. Josip Vajdner, a djelatnost Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije (MCVN), odnosno Katoličkog tjednika i portala nedjelja.ba, predstavila im je djelatnica Josipa Prskalo.

Nakon nekoliko crtica iz povijesti i predstavljanja aktualnog djelovanja studenti su pokazali veliku zainteresiranost, te se imali brojna pitanja vezana uz same novine i produkciju, a potom su se u ugodnom razgovoru, uz okrjepu, dotakli i raznih tema vezanih za Crkvu u BiH, ali i općenito aktualnih tema.

Izvor: Portal Katoličkog tjednika Nedjelja

Također, ovom prigodom dogovoren je i intervju s vlč. Kölblom, inače, između ostalog, visokoškolskim dušobrižnikom u Katoličkoj visokoškolskoj zajednici – Graz (KHG) i studentskim kapelanom na sveučilištu u Grazu, koji će se moći pročitati u jednom od sljedećih brojeva, prenosi nedjelja.ba.

Na kraju je uslijedilo zajedničko fotografiranje s djelatnicima Katoličkog tjednika.