Budi dio naše mreže
Izbornik

Studenti komunikologije HKS-a posjetili Hrvatski sabor

Zagreb (IKA)

Studenti treće godine preddiplomskoga studija komunikologije Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS) posjetili su u četvrtak 4. travnja Hrvatski sabor. Posjet je organiziran kao terenska nastava iz predmeta „Područno (sektorsko) izvještavanje za tisak i web“, a studente je vodio asistent dr. Ivan Uldrijan.

Na jednosatnome susretu sa saborskim zastupnicima budući su novinari i stručnjaci za odnose s javnošću sabornicima postavljali pitanja iz različitih političkih i društvenih sfera – od unutarnje politike i odnosa između vladajućih i oporbe pri donošenju zakona, preko politika usmjerenih mladima i dijaspori, problema sve brojnijega iseljeništva, do tema iz područja zaštite okoliša i sporta. Na susret sa studentima HKS-a odazvali su se prof. dr. Miroslav Tuđman, izv. prof. dr. Vesna Bedeković i doc. dr. Tomislav Sokol iz Hrvatske demokratske zajednice, izv. prof. dr. Slaven Dobrović, prof. dr. Robert Podolnjak i Marko Sladoljev iz Mosta nezavisnih lista, Ivan Pernar iz Živoga zida, te nezavisni zastupnik Željko Glasnović.

Studenti su zatim s galerije sabornice pratili plenarnu sjednicu, tijekom koje im je dobrodošlicu poželio predsjedavajući potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner, a pljeskom su ih pozdravili i nazočni zastupnici. Obišli su potom zgradu Sabora kojom ih je provela organizatorica posjeta dr. Sanja Šurina iz Službe za građane, kratko progovorivši o novijoj parlamentarnoj povijesti u Hrvatskoj.