Budi dio naše mreže
Izbornik

Sudionici Marijanskog zavjeta za Domovinu u Metkoviću

Metković (IKA)

Hodočasnici 8. Marijanskog zavjeta za Domovinu sudjelovali su u subotu 20. kolovoza na jutarnjoj misi u kapeli Milosrdnog Isusa u Pastoralnom centru oca Ante Gabrića, u Župi svetog Nikole biskupa u Metkoviću.

Misu je slavio župnik don Davor Bilandžić u koncelebraciji don Nikole Šakića i don Ive Bezine. Sudionici Marijanskog zavjeta za Domovinu su dan ranije stigli iz Međugorja u Župu Vid, gdje su ih dočekali veterani Četvrte gardijske brigade.

Pozdravljajući hodočasnike, na kraju misnog slavlja župnik Bilandžić je rekao: „Vjerujem da vam nije samo cilj doći do cilja, nego, da se uslišaju vaše molitve i zavjeti koje nosite u srcu. Dajemo vam još jedan domaći rad – preporučamo se u vaše molitve!“

Nakon misnog slavlja i blagoslova, upalili su svijeće ispred spomenika branitelja, posjetili rodnu kuću oca Ante Gabrića, a potom nastavili put prema Dubravici, Bijelom Viru, Mliništu, Vukovom klancu i Neumu.

Sudionici 8. Marijanskog zavjetnog hodočašća, koji su krenuli iz Osijeka 11. lipnja, nakon 75 dana i prijeđenih 1700 km trebali bi stići na odredište u Dubrovnik 24. kolovoza.