Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret biskupa i krizmanika Katedralnog arhiđakonata

Sisak (IKA)

Susret sisačkog biskupa Vlade Košića s krizmanicima Katedralnog arhiđakonata održan je u nedjelju 31. ožujka u bazilici Sv. Kvirina u Sisku.

Uz biskupa s petstotinjak ovogodišnjih krizmanika susreli su se i biskupovi delegati u ovom arhiđakonatu: generalni vikar biskupije Marko Cvitkušić, biskupijski ekonom Zdravko Novak, kancelar Janko Lulić, preč. Tugomil Radićek i preč. Marko Karača te povjerenik za pastoral mladih vlč. Ivan Grbešić, a program su animirali mladi iz Molitvene zajednice „Srce Isusovo“.

Nakon molitve i pjesme svoje svjedočanstvo o važnosti vjere na njihovom životnom putu izrekli su sjemeništarac Tomislav Bernić i srednjoškolka Patricia Gojani. Slijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom nakon čega su se okupljenim krizmanicima obratili generalni vikar biskupije Marko Cvitkušić i biskup Košić. Ohrabrivši krizmanike biskup im je ukazao na to kako je ova pastoralna godina u Sisačkoj biskupiji Godina mladih.

„Ovo je vaša godina i za vas se moli cijela naša Biskupija, ne samo vaši bližnji. Prošle godine održana je u Rimu Biskupska sinoda o mladima i baš je ovaj tjedan papa Franjo potpisao, u Loretu u Nazaretskoj kućici, završni dokument „Krist živi“, rekavši da treba ujediniti mlade, obitelj i molitvu za zvanja. Ja to isto želim, da vi dragi mladi budete svjesni svojih obitelji i da im budete na ponos, ali i na ponos svoje šire obitelji župe i domovine. Onda i da razmišljate i molite se da izaberete pravo zvanje. Čuli smo svjedočenja dvoje mladih kako su oni u svojim traženjima pronašli i pronalaze rješenja za život snagom Duha Svetoga. Neka slavlje krizme bude i vama novi početak i nova vatra koja će se zapaliti u vašim srcima“, zaključio je biskup.

Ključne riječi:
biskup Košić