Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret biskupa Košića i članova Hrvatske zajednice bračnih susreta

Sisak (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić susreo se u nedjelju, 26. studenoga u Pastoralnoj dvorani župe Pohoda BDM u Sisku s članovima Hrvatske zajednice bračnih susreta, izvještava Sisačka biskupija.

Nazočilo je dvadesetak parova kao i povjerenik za pastoral braka i obitelji Branko Koretić, povjerenik za zajednice i pokrete Krešimir Bulić, duhovnik zajednice Nikola Majcen i domaći župnik Ivan Faletar.

Biskup je tom prigodom okupljenima održao predavanje „Kršćanska obitelj pred izazovima danas“. U svom izlaganju predstavio je glavne misli iz apostolske pobudnice Familiaris consortio svetog Ivana Pavla II., a potom je uslijedila rasprava. Konstatirano je stanje današnjih katoličkih obitelji u mnogostrukim poteškoćama i izazovima na koje se može odgovoriti samo autentičnim evanđeoskim životom i ostvarenju obitelji prema Božjem planu.

Nakon predavanja biskup je u župnoj crkvi BDM Kraljice Mira predvodio misno slavlje, a koncelebrirali su župnik Faletar i duhovnik Majcen. U homiliji govorio je o Kristu Kralju, kako mu mi možemo služiti u potrebnoj braći i sestrama te kako nas je to sam Gospodin poučio u evanđelju (Mt 25,31-46).

Na kraju misnog slavlja predstavnici ZBS iz Siska, obitelj Bijelić, poklonili su biskupu jednu svijeću sa znakom zajednice. Na kraju mise vjernicima su se i predstavili neki parovi i posvjedočili kako su im bračni vikendi pomogli u njihovom životu tj. braku.

Prije susreta biskup je u pratnji župnika Faletara u posjetio sisačkog imama Alema Crnkića u džamiji gdje se jučer popodne održala humanitarna akcija „Kolačijada“, koja je prikupljala pomoć za stradale u Palestini.