Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sisacki-biskup-vlado-kosic

Biskup Košić završio pastoralni pohod župi Kravarsko

Sisački biskup Vlado Košić je u srijedu 30. rujna i u nedjelju 4. listopada pastoralno pohodio župu Kravarsko te se u toj prigodi u pratnji župnika Siniše Blatarića susreo s vjernicima u kapelama u Donjem Hruševcu, Kozjači, Šiljakovini, Velikoj Buni te Podvornici gdje je i blagoslovio obnovljenu kapelu sv. Vida.

Obilježen 7. Dan obitelji Sisačke biskupije

7. Dan obitelji Sisačke biskupije održan je u subotu 3. listopada u Sisku i tom prigodom okupio obitelji s brojnom djecom, koje svojim primjerom svjedoče o Božjem daru života i koje su se ove godine našle na popisu „Obitelji 5+“ biskupijske Zaklade „Kardinal Franjo Kuharić“.

Biskup Košić podijelio sakrament svete potvrde u Vojniću

U Župi sv. Ante Padovanskoga u Vojniću na 25. nedjelju kroz crkvenu godinu, 20. rujna, održana je sveta krizma koja je dugo odgađana. Čak 69 mladih po rukama mjesnoga biskupa mons. Vlade Košića primilo je sedam darova Duha Svetoga.

Blaženi Alojzije Stepinac proglašen suzaštitnikom Sisačke biskupije

Konstituirajuća sjednica Biskupijskog pastoralnog vijeća održana je u subotu 19. rujna u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u Velikom Kaptolu u Sisku pod predsjedanjem sisačkog biskupa Vlade Košića. Prva točka bio je biskupov prijedlog da se blaženog Alojzija Stepinca proglasi suzaštitnikom Sisačke biskupije, a što je vijeće jednoglasno i usvojilo.

Župa sv. Alojzija Gonzage u Popovači svečano obilježila 75 godina postojanja

Od 11. do 13. rujna Župa sv. Alojzija Gonzage u Popovači proslavila je 75. obljetnicu župe. Iako je popovačka crkva građena od 1935. do 1938. godine, župa je osnovana 14. rujna 1945. odlukom nadbiskupa bl. Alojzija Stepinca, sada suzaštitnikom ove župe. Velika proslava župe obilježena je zajedničkim molitvama i misama koje su predvodili nekadašnji župnici.

1 2 3 5