Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sisacki-biskup-vlado-kosic

Biskup Košić: Marija nas uči da Riječ treba biti začeta i da ju treba mjesecima nositi prije negoli se rodi

Svečanu misu na svetkovinu Božića u srijedu 25. prosinca predvodio je u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku biskup Vlado Košić u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, kancelarom mr. Jankom Lulićem, katedralnim župnikom preč. Markom Karačom, preč. Milanom Begićem i vlč. Matom Mihaljevićem, a služio je đakon Tomislav Vojvodić.

Biskup Košić posjetio Kaznionicu u Lipovici

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u srijedu, 18. prosinca u Kaznionici u Lipovici misno slavlje za službenike i zatvorenike povodom nadolazećeg Božića. U koncelebraciji je bio domaći župnik iz Velike Ludine vlč. Mato Sukalić kojem je povjereno dušobrižništvo nad ovom ustanovom.

Pastoralni pohod biskupa Košića župi Križ

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno je pohodio u četvrtak 14. i u nedjelju 17. studenoga župu Križ te je tom prigodom u četvrtak posjetio OŠ Milke Trnine u Križu i PŠ Novoselec, susreo se s vjernicima u kapeli Duha Svetoga u Obedišću i posjetio Dom za starije Rustja u Rečici Kriškoj, a u nedjelju se susreo i s članovima župnog Pastoralnog i Ekonomskog vijeća, Caritasa i članovima župnih zborova te je pastoralni pohod završio svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa koje je predvodio u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Božom Pinjuhom i župnikom iz Vrtlinske vlč. Ilijom Piličićem.

Predstavljen Zbornik radova „Sisačka bitka 1593.-2018.“

Predstavljanje Zbornika radova „Sisačka bitka 1593.-2018.“ održano je u srijedu 23. listopada u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Zbornik su okupljenima predstavili urednici doc. dr. Stipica Grgić s Odsjeka za povijest Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu te doc. dr. Valentina Janković s Odjela za povijest Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.