Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret biskupa Radoša i novoizabranog gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja

Varaždin (IKA)

Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u petak 11. lipnja u ordinarijatu Varaždinske biskupije novog varaždinskog gradonačelnika dr. sc. Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića.

Na susretu je bio i preč. Anđelko Košćak, biskupski vikar za kler te biskupijski povjerenik za kulturnu baštinu.

Uz čestitku na osvojenom mandatu biskup se založio za dobru suradnju između biskupije i grada rekavši: „Mi ćemo sa svoje strane nastojati biti suradnici u svemu onome što je dobro, u onomu što nas okuplja i što nas vodi naprijed. Nemamo pravo imati bilo kakvi drugi interes jedino dobro ljudi“. Gradonačelnik je zahvalio na čestitki naglasivši spremnost za daljnji razvoj i unapređenje suradnje te rješavanje svih otvorenih pitanja.

Iz tog razloga, prvi susret biskupa i gradonačelnika nije bio samo protokolarne naravi jer su se u razgovoru dotakli brojnih pitanjima od zajedničkog interesa na kojima se očekuje dobra suradnja između Crkve i jedinice lokalne samouprave. Postavljanje skulptura crkvenih redova u Parku pape Ivana Pavla II., pomoć Caritasu i nove ideje o smještaju beskućnika, obnova objekata sakralne kulturne baštine, prijedlozi o imenima varaždinskih ulica bile su samo neke od tema vrlo otvorenog i konstruktivnog razgovora biskupa i gradonačelnika koji će, kako je istaknuto, biti svakako nastavljeni u cilju dobrobiti svih građana, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.