Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret biskupa Rogića s dekanima posvećen sinodalnom hodu

Šibenik (IKA)

„Sinoda 2021. – 2023. i sinodalni hod u Katoličkoj Crkvi“ bila je središnja tema susreta šibenskog biskupa Tomislava Rogića i dekana Šibenske biskupije održanog u srijedu 16. veljače, objavljeno je na mrežnoj stranici biskupije.

Biskupijski povjerenik za sinodu generalni vikar mons. Marinko Mlakić predstavio je materijale koje je pripremio okupljeni tim suradnika za provođenje sinodalnog hoda u biskupiji: plakat, prigodni letak, predložene kateheze i upitnik te pojasnio daljnja događanja i susrete. Dekani su materijale ponijeli za župe svog dekanata, a upitnik će se moći ispuniti i „online“ na web stranicama biskupije. Naglašeno je da sve sinodalne aktivnosti valja popratiti redovitom molitvom za Sinodu u svim župnim zajednicama. Na biskupijskom web portalu postavljeni su prigodni materijali.

Posebno važan je priređeni upitnik za vjernike i sve one koji ga žele ispuniti da bi se dobile povratne informacije i da bi što veći broj ljudi bio uključen u sinodalni hod biskupije. Na taj način svi će biti potaknuti na razmišljanje o zajedništvu, sudjelovanju i poslanju Crkve u današnjem svijetu i vremenu.

U prvom dijelu sastanka svaki je od dekana iznio stanje u dekanatu po pitanju zdravlja svećenika, redovitih pastoralnih aktivnosti te prijedloge za termine slavlja krizmi po župama.

Na sastanku dekana predstavljen je novi biskupijski ekonom gospodin Ivan Lukač, koji se stavio dekanima na raspolaganje za suradnju u okvirima svoje službe.

Na sastanku su sudjelovali don Jurica Petković, dekan Rogozničkog dekanata, fra Josip Gotovac, dekan Kninskog dekanata, don Ante Omazić, dekan Ražinskog dekanata, fra Jozo Jukić, dekan Unešićkog dekanata, fra Ivan Vidović, dekan Drniškog dekanata, don Tomislav Puljić, dekan Gradskog dekanata, don Lazar Čibarić, dekan Tišnjanskog dekanata, don Darko Poljak, dekan Skradinskog dekanata, don Franjo Glasnović, dekan Vodičkog dekanata.

Sastanak je zaključen molitvom Anđeo Gospodnji i molitvom za Sinodu.