Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret ministra Banožića s vojnim biskupom Jurom Bogdanom

Zagreb (IKA)

Ministar obrane RH Mario Banožić sastao se u ponedjeljak 12. lipnja u Vojnom ordinarijatu u Zagrebu s vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj Jurom Bogdanom, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima i suradnji Vojnog ordinarijata, Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, od redovnih aktivnosti dušobrižništva katoličkih vjernika pripadnika Hrvatske vojske do organizacije tradicionalnih hodočašća od kojih je posebno istaknuto hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes.

Ministar obrane izrazio je podršku radu i aktivnostima koje se provode, a kojima se osigurava duhovna skrb i nesmetano prakticiranje vjerskog života vjernika katolika pripadnika Hrvatske vojske. “Hvala vam što svojim djelovanjem doprinosite razvoju vjerskih načela naših vojnika” rekao je ministar istaknuvši kako je duhovna dimenzija uz fizičku i mentalnu spremnost neizostavan dio spremnosti hrvatskog vojnika.

Msgr. Jure Bogdan izrazio je uvjerenje kako će se dosadašnja sadržajna i kvalitetna suradnja s Hrvatskom vojskom u narednom razdoblju nastaviti i unaprijediti.

Sastanku je nazočio i generalni vikar don Marko Medo.