Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret mladih i molitveni doček nove godine na otoku Silbi

Silba (IKA)

U organizaciji župe Rođenja BDM Silba i župnika don Slavka Ivoša, Turističke zajednice Silba i zajednice mladih „Nanovo rođeni" iz župe sv. Stjepana iz zagrebačkoga predgrađa Botinec održan je susret mladih s duhovnom obnovom i molitvenim dočekom nove godine na najudaljenijem otoku Zadarske nadbiskupije.

Susret u kojem je sudjelovalo oko 80 mladih trajao je od nedjelje 30. prosinca 2018. do srijede 2. siječnja 2019. Bogati program duhovne obnove sadržavao je predavanja i nagovore u mjesnom društvenom domu, slavljeničke molitve, pobožnost Križnog puta s postajama po brojnim drevnim crkvama i kapelicama otoka, klanjanje, ponoćnu misu bdjenja te svečanu blagdansku misu u župnoj crkvi. Završetak duhovne obnove obilježen je slavljeničkim koncertom vokalno instrumentalnog sastava zajednice Nanovo rođeni na središnjem trgu u Silbi.

Mještani Silbe pored sudjelovanja na samoj duhovnoj obnovi, rado su se odazvali u gostoprimstvu mladih koji su pristigli iz više župa i krajeva a ponajviše iz Zagreba. Pored duhovne obnove mladi su upoznali bogatu umjetničku i duhovnu baštinu otoka Silbe poznate po brojnim svećenicima glagoljašima te svojoj slavnoj pomorskoj prošlosti koja je iznjedrila bogate sakralne objekte i umjetnine.

Mladi su završili susret hodočašćem u zadarsku katedralu Sv. Stošije i svetište sv. Šime gdje ih je primio rektor svetišta don Josip Lenkić te je učinjeno otvaranje rake sv Šime i zavjetni ophodi.

Ključne riječi:
bdjenje mladi Nova godina