Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret mons. Puljića sa suradnicima katoličkog portala „Mreže Riječi”

Split (IKA)

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić primio je, u ponedjeljak 26. lipnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, Uredničko vijeće i suradnike katoličkog portala „Mreže Riječi”.

Na susretu su sudjelovali prof. dr. sc. Jadranka Garmaz, prof. dr. sc. Nada Babić, Ivana Pešo Gabrić, lic. theol., Ivana Raspudić, Andrea Kovač, dr. sc. Nenad Palac, Željko Jurin, Stanko Stojić, Marijo Žuvela i Slavko Blažić. Susretu je nazočio i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Franjo-Frankopan Velić. Katolički portal „Mreže Riječi” pokrenuo je Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije na svetkovinu Navještenja Gospodinova, 25. ožujka 2023.

Predstojnica Katehetskog ureda prof. dr. sc. Jadranka Garmaz upoznala je mons. Puljića s radom i ciljem portala. Naglasivši kako portal ima 30 suradnika koji pišu kolumne iz područja svoga djelovanja (obiteljski pastoral, odgoj i obrazovanje, teologija, filozofija, suvremeni mediji, književnost kršćanskog nadahnuća te kulturna, povijesna i zavičajna baština), prof. Garmaz istaknula je da je želja svih suradnika prenijeti živu Božju riječ u suvremene obitelji, među mlade te sve one koji traže susret s Gospodinom. Mons. Puljiću je predstavila i buduće projekte, izrazivši zahvalnost za svu dosadašnju podršku Splitsko-makarske nadbiskupije. Zatim su suradnici portala mons. Puljića upoznali sa svojim kolumnama i radom.

Mons. Puljić izrazio je radost zbog pokretanja i rada portala. Kazavši kako su nam potrebni portali koji će njegovati hrvatski jezik i nacionalni identitet te kršćanske temelje naše Domovine, mons. Puljić je nazočnima zaželio da i dalje hrabro svjedoče za Istinu.

Susret je zaključen prigodnim druženjem.