Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-jadranka-garmaz

U Zadru održan radni susret predstojnika katehetskih ureda i voditelja županijskih stručnih vijeća

Radni sastanak predstojnika biskupijskih katehetskih ureda i voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja pet južnih biskupija te više savjetnice za Vjeronauk splitske podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje održan je u subotu 16. rujna 2023. u Salonu Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević“ u Zadru, na poziv predstojnika Katehetskog ureda Zadarske nadbiskupije mr. sc. don Gašpara Dodića.

Nenad Palac obranio doktorsku disertaciju o portalu Bitno

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu doktorand lic. theol. Nenad Palac obranio je 29. studenoga 2022. doktorsku disertaciju „Teološko-pastoralna relevantnost internetskoga portala za evangelizacijsko poslanje Crkve“ te je tako stekao akademski stupanj doktora znanosti iz područja pastoralne teologije s ocjenom „summa cum laude“.

Split: Jadranka Garmaz preuzela službu predstojnice Katehetskog ureda

Splitsko-makarski nadbiskup Dražen Kutleša je s 22. kolovoza 2022. razriješio službe predstojnika Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije mr. sc. don Josipa Periša koji je tu dužnost vršio od 1999. godine i s istim danom imenovao novom predstojnicom Katehetskog ureda prof. dr. sc. Jadranku Garmaz, pročelnicu Katedre religiozne pedagogije i katehetike na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Dr. Jadranka Garmaz za Glas Koncila: „Želi li obrazovni sustav biti cjelovit, mora imati vjeronauk“

O tome kako je tehničko pitanje satnice katoličkoga vjeronauka preraslo u ideološko pitanje o opravdanosti vjeronauka u obrazovnom sustavu za novi broj katoličkoga tjednika „Glasa Koncila“ od nedjelje 27. rujna govorila je prof. dr. Jadranka Garmaz, redovita profesorica i pročelnica Katedre religiozne pedagogije i katehetike na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.

Zatvoren 59. teološko-pastoralni tjedan

Dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu dr. fra Mario Cifrak nakon plenarne rasprave 24. siječnja proglasio je 59. teološko-pastoralni tjedan o temi „Proročka dimenzija kršćanina u životu Crkve i društva“ zatvorenim. U prijepodnevnom dijelu govorilo je pet predavača.