Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret nadbiskupa Puljića i članova Vijeća Sinodalnog hoda za Zadarsku nadbiskupiju

Zadar (IKA)

Susret zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića i članova Vijeća Sinodalnog hoda za Zadarsku nadbiskupiju održan je u četvrtak 28. listopada u Salonu Nadbiskupskog doma u Zadru.

Na radnom susretu promišljalo se o dinamici odvijanja Sinodalnog hoda u strukturama župnih i redovničkih zajednica u Zadarskoj nadbiskupiji. 

Potaknuti pripremnim dokumentom Za sinodalnu Crkvu, u prvoj fazi odvijanja Sinodalnog hoda naglasak je na osluškivanju pojedinih struktura u vjerničkim zajednicama. „Bogatstvo crkvenog života i vjerničkih zajednica u Nadbiskupiji pruža nam mogućnost obnovljenog dijaloga i zajedničkog promišljanja o sinodalnosti Crkve na koju nas poziva papa Franjo“, rekao je nadbiskup Puljić na susretu s članovima Vijeća. 

Određena je dinamika prve faze odvijanja Sinodalnog hoda u kojoj će se nastojati pristupiti svim strukturama, pastoralnim subjektima, crkvenim pokretima i redovničkim zajednicama, kako bi se još više senzibilizirali za zajednički hod u duhu Papine poruke da „Bog očekuje od Crkve trećeg tisućljeća put sinodalnosti“. 

Mons. Puljić potaknuo je članove Vijeća i suradnike da hrabro pristupe tom zadatku koji je milosni dar za Crkvu u sadašnjem trenutku, kako bi svi zajedno hodili, promišljali o prijeđenom putu, živjeli zajedništvo, ostvarili sudjelovanje i otvorili se poslanju.

Članovi Vijeća za Zadarsku nadbiskupiju su predsjednik Vijeća don Igor Ikić, biskupski vikar za pastoral, mr. don Žarko Relota, moderator, Ružica Anušić, povjerenica za pokrete i zajednice, i s. Danijela Kovačević, povjerenica za redovničke zajednice.