Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-puljic

Nadbiskup Puljić na Veliku Gospu u Pagu: „Hrabro svjedočanstvo medicinskih sestara nerijetko je ravno i mučeništvu“

Svetkovina Velike Gospe, Vela Stomorina, kako Pažani nazivaju proslavu Marijina uznesenja, svečano je proslavljena u nedjelju 15. kolovoza u župi Uznesenja BDM u Pagu gdje se nalazi drevno paško svetište Gospe od Staroga Grada iz 14. st. Koncelebrirano misno slavlje u zbornoj crkvi Uznesenja Marijina u Pagu predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Misa zahvalnica za kraj akademske godine Sveučilišta u Zadru

Misu zahvalnicu sa svečanim Tebe Boga hvalimo za završetak akademske godine na Sveučilištu u Zadru u nedjelju 27. lipnja u katedrali Sv. Stošije predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Propovijedao je dr. don Damir Šehić, profesor Moralne teologije i bioetike s Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru.

Svetkovina Tijelova u Zadru

Na svetkovinu Tijelova, u četvrtak 3. lipnja, svečano misno slavlje u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a nakon mise i Tijelovsku procesiju Širokom ulicom do crkve Sv. Šime, u kojoj je mons. Puljić blagoslovio puk s Presvetim.

Nadbiskup Puljić predvodio Misu posvete ulja u katedrali Sv. Stošije

Misu posvete ulja na Veliki četvrtak, 1. travnja, u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. U slavlju su sudjelovali svećenici djelatni u Zadarskoj nadbiskupiji koji su za vrijeme mise obnovili svećeničko obećanje, kao i zadarski bogoslovi i sjemeništarci.

1 2 3 5