Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret nadbiskupa Puljića s članovima Stožera civilne zaštite Zadarske županije

Zagreb (IKA)

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić, u utorak, 21. travnja, posjetio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije. Na susretu u Vijećnici Zadarske županije u Zadru susreo se sa zadarskim županom Božidarom Longinom koji je izrazio dobrodošlicu i zahvalio nadbiskupu na dolasku te je predstavio članove županijskog Stožera zamolivši ih da kratko izvijeste o stanju u Zadarskoj županiji u sektorima za koje su zaduženi.

Prikaz stanja, obzirom na COVID-19, Zadarske županije, iznijeli su zamjenik župana Šime Vicković, načelnik stožera civilne zaštite, Anton Dražina, načelnik PU zadarske, dr. med. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar, Miro Andrić, načelnik županijskog Centra 112 te zamjenik župana Šime Mršić. Prikazom aktualnog stanja i mjera koje su na snazi, župan Longin izrazio je nadu da će novonastalo stanje trajati što kraće i kako se nada povratku i normalizaciji redovnih okolnosti. Istaknuo je i da svi zajedno moramo biti svjesni okolnosti u kojima se nalazimo i kako je ova situacija zajednička, da jedino svi zajedno možemo iznijeti teret okolnosti u kojima se nalazimo.

Nadbiskup je zahvalio članovima Stožera na detaljnom izvješću s terena te izrazio nadu kako će nam novonastale okolnosti pomoći da budemo bliže jedni drugima, da ćemo u vremenu opasne krize koronavirusa prevencijom i molitvom uspjeti prevladati suvremene teškoće i izazove. Izrazio je nadu kako izolacija neće ostaviti loših posljedica na ponašanje ljudi i da će nam obiteljsko druženje pomoći vrednovati zaboravljene dimenzije obiteljskog zajedništva. Uz zahvalu za izvješće i zalaganje oko zajedničkog dobra svih građana, nadbiskup je izrazio nadu da će opasnost COVID-19 virusa prestati što prije, te da će se mjere građanskog života uskoro vratiti svom redovitom tijeku.