Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret trajne formacije franjevaca konventualaca u Cresu

Cres (IKA)

U creskom Samostanu sv. Franje od 13. do 18. rujna održan je godišnji susret trajne formacije mlađih članova Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Ovogodišnja tema susreta bila je „Izazovi bratskog života – problemi, konflikti, igranje žrtve i put do bratskog oprosta“.

Voditelj susreta bio je fra Krunoslav Kolarić OFM, teolog – psihoterapeut, geštalt, koji je na jednostavan način obradio ovu temu i potaknuo redovnike na razmišljanje, rast i izgradnju. Kako je to već poznato, susret je bio obavezan za mlađe članove Provincije (one do 10 godine nakon ređenja/svečanih zavjeta), ali je isto tako, već tradicionalno otvoren i za svu ostalu braću Provincije. Na susretu su sudjelovala sedamnaestorica braće iz raznih samostana Provincije.

Dinamika susreta se sastojala od temeljnog predavanja na svakom početku dana, preko redovitih radova po skupinama sa zaključnim „Plenumom“, a sve to prožeto je zajedničkom molitvom, misama, euharistijskim klanjanjem i bratskim druženjem. Jedan dan bio je posvećen i zajedničkom izletu u Valun i Lošinj, a osvrnuli su se i na godišnji planer Provincije i to posebno na datume koji su vezani uz aktivnosti braće na susretu.

Na kraju susreta iznijeli su i svoj osvrt na susret, gdje su se uglavnom čuli pozitivni i pohvalni komentari.