Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret vjeroučitelja početnika i apsolvenata

Zagreb (IKA)

Susret je organizirao Ured Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi u svrhu pripreme mladih vjeroučitelja za rad u školi i u razredu, a radionica je održana 20. listopada s početkom u 16 sati u prostorijama Ureda za vjeronauk (Zagreb, Branjugova 1).

Susretu je nazočilo 14 mladih vjeroučitelja koji čekaju na angažman u školi.

Vjeroučitelje je pozdravila i u svrhu susreta uvela prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić, predstojnica Ureda za vjeronauk. Ona je pojasnila specifičnu narav vjeroučiteljskog poziva te je govorila o ulozi Ureda za vjeronauk, kao i ulozi Ministarstva znanosti i obrazovanja, te pravima i dužnostima s kojima svaki vjeroučitelj treba biti upoznat u svom, osobito početničkom, radu. Predstavila je djelovanje Ureda za vjeronauk u školi i njegove djelatnice pa je riječ prepustila višoj savjetnici u Agenciji za odgoj i obrazovanje mr. sc. Gordani Barudžiji.

Viša savjetnica mr. sc. Gordana Barudžija govorila je o katoličkom vjeronauku u odgojno-obrazovnom sustavu te je vjeroučitelje upoznala sa stručnim usavršavanjima i uputila ih na praćenje web-stranica važnih za snalaženje u radu u školi. Savjetnica u Uredu za vjeronauk u školi gđa Ivanka Petrović govorila je o motivaciji za rad, kao i o kompetencijama koje se od vjeroučitelja očekuju. Uvela je u planiranje nastave te razvijanje i unaprjeđivanje osobnog i profesionalnog integriteta vjeroučitelja u želji da početak, a prema tome i nastavak profesionalnog života, svima bude na radost i obogaćenje.