Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret župnika bogoslova Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu

Zagreb (IKA)

Župnici i upravitelji župa bogoslova susreli su u utorak, 21. ožujka odgojiteljsku i bogoslovnu zajednicu Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu u prostorima zagrebačke bogoslovije.

Župnici i članovi odgojiteljske zajednice, predvođeni rektorom vlč. Željkom Faltakom, imali su sastanak radi razmjene iskustva i promišljanja o formaciji bogoslova.

Rektor Faltak je na početku sastanka pozdravio župnike, ističući da ovakvi susreti pomažu izgradnji odnosa bogoslova prema župi i župniku, a zatim su odgojitelji i duhovnici župnicima predstavili trenutačne formativne programe u bogosloviji. Tijekom drugog dijela sastanka župnici su imali priliku postaviti pitanja članovima odgojiteljske zajednice. Osim toga su župnici s odgojiteljima podijelili svoja promišljanja o konkretnim formativnim potrebama bogoslova.

Nakon sastanka župnici su zajedno s bogoslovima u kapeli NBS-a izmolili Anđeo Gospodnji, a susret župnika i bogoslova je nastavljen na zajedničkom ručku.

Na susretu je sudjelovalo tridesetak župnika i župnih upravitelja bogoslova, a svrha susreta bila je upoznavanje župnika s glavnim odgojnim sadržajima u NBS-u, zajedničko promišljanje o odgojnim naglascima, kao i produbljivanje odnosa između župnika, odgojiteljske i bogoslovne zajednice.