Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskupsko-bogoslovno-sjemeniste

Bogoslovi pohodili samostan misionarki ljubavi na Svjetski dan siromaha

Zajednica Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, predvođena rektorom preč. Željkom Faltakom, te odgojiteljima vlč. Josipom Đurinom, vlč. Tonijem Potrebićem i duhovnikom vlč. Ivanom Grbešićem, posjetila je 19. studenog, na Svjetski dan siromaha, samostan u Jukićevoj ulici u Zagrebu gdje djeluju misionarke ljubavi, objavljeno je na mrežnim stranicama Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa.

Šestorica bogoslova postavljena u službu lektora

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u ponedjeljak 6. studenoga svečano euharistijsko slavlje u kapeli Srca Isusova u zagrebačkoj bogosloviji te je tom prilikom postavio šestoricu bogoslova u službu lektora, izvijestili su iz Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu.

Bogoslovi na Dušni dan pohodili Mirogoj

Obilježavajući Spomendan svih vjernih mrtvih, u četvrtak 2. studenoga bogoslovi I., II. i V. godine Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu zajedno s odgojiteljem vlč. Josipom Đurinom pohodili su groblje Mirogoj.

Susret ravnateljice zagrebačkog Caritasa s bogoslovima

Uvodni susret ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelene Lončar s bogoslovima druge godine, koji ove godine sudjeluju u socijalno-karitativnom praktikumu, održan je u utorak 24. listopada u prostorijama Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu.

U Đakovu uoči đakonskog ređenja održana vigilija

Uoči primanja službe svetog reda đakonata dvojice kandidata Đakovačko-osječke nadbiskupije Mihaela Macanića (Donji Miholjac) i Josipa Vuksanovića (Semeljci), u kapeli Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Đakovu održano je molitveno bdjenje koje su predvodili bogoslovi četvrte godine.

1 2 3 4