Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskupsko-bogoslovno-sjemeniste

Bogoslovi proslavili Spomen svih vjernih pokojnika

Bogoslovi Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu proslavili su u četvrtak 4. studenoga Spomen svih vjernih pokojnika misom za sve pokojne dobročinitelje, odgojitelje, časne sestre, bogoslove i djelatnike zagrebačke Bogoslovije i molitvom za pokojne na Mirogoju.

Apostolski nuncij mons. Lingua molio na grobu bl. Alojzija Stepinca

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua je zajedno sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem u subotu 18. rujna 2021. pohodio zagrebačku katedralu i pomolio se na grobu bl. Alojzija Stepinca, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Oproštajna zahvala s. M. Ivani Benko i s. M. Meliti Luketić

U Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu u petak 27. kolovoza upriličen je zahvalni, ali i oproštajni susret od dosadašnjih dugogodišnjih kuharica s. M. Ivane Benko i s. M. Melite Luketić koje pripadaju Provinciji Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog iz Zagreba, a koje su u Bogosloviji vršile svoje poslanje u vođenju kuhinje i domaćinstva, jer završavaju svoju službu u Bogosloviji.

Kardinal Bozanić pohodio Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pohodio je u srijedu 17. ožujka Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu te se susreo s rektorom Bogoslovije preč. mr. Željkom Faltakom, odgojiteljima vlč. Josipom Đurinom i vlč. Marijom Dukićem, duhovnicima vlč. Vladom Razumom i vlč. Andrijom Miličevićem te s bogoslovima i ostalim djelatnicima Bogoslovije.

1 2