Budi dio naše mreže
Izbornik

Sutomore: Obilježen drugi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Sutomore (IKA)

Drugi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba obilježen je u nedjelju 24. srpnja u Župi sv. Marije Sutomore u Kotorskoj biskupiji.

Na otvorenom ispred crkve sv. Petke župni upravitelj don Dejan Turza predslavio je misu na kojoj su se okupili župljani i turisti zajedno sa časnim sestrama franjevkama koje su stigle iz Petrovca i Bara sa starijim osobama.

Don Dejan je istaknuo vrlo važnu ulogu koje starije osobe imaju u odgoju i prenošenju mudrosti ne samo unutar svake obitelji, nego unutar svakog društva. Također se u propovijedi osvrnuo na poruku pape Franje koju je uputio povodom obilježavanja Svjetskog dana pozvavši starije osobe da budu začetnici revolucije nježnosti koja se postiže ponajprije molitvom, podsjetivši da je posjet starijima djelo milosrđa. Nakon misnog slavlja uslijedilo je kratko druženje uz hladna osvježenja i kolače koje su pripremile vrijedne domaćice.

U pripremi za obilježavanje Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba u četvrtak 21. srpnja dvadesetak osnovnoškolaca i srednjoškolaca okupilo se u župnom dvorištu na radionici na kojoj su izrađivali čestitke za bake i djedove. U subotu je desetak djece posjetilo starački dom u Petrovcu kojim upravljaju časne sestre franjevke pripremivši za štićenike doma prigodan program – recitacije i nekoliko skladbi na flauti. U okviru posjeta štićenicima doma izrečena je zahvala za sve što su u svome životu dobra napravili te su im uručene čestitke za njihov dan koje su djeca izradila.