Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sutomore

Antunovski blagoslov djece i mora u Sutomoru

Na doku na sutomorskoj plaži na blagdan svetog Antuna Padovanskog, 13. lipnja upriličen je obred blagoslova djece i mora. Ovaj drevni običaj je obnovljen prije nekoliko godina, na inicijativu mještana.

Svibanjska pobožnost na ostacima crkve Sv. Roka u Sutomoru

Skupina vjernika iz Sutomora (Kotorska biskupija) okupila se u subotu, 28. svibnja na ostatcima crkve Sv. Roka koja se nalazi iznad tunela na magistralnom putu Sutomore – Petrovac i prema drevnom običaju u marijanskom mjesecu svibnju imala pobožnost posvećenu Blaženoj Djevici Mariji.

Kršćanske majke Kotorske biskupije za jedinstvo Majke Crkve

U sklopu Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, kršćanske majke Župe sv. Marije Sutomore, molile su za jedinstvo Majke Crkve u nedjelju 23. siječnja, na treću nedjelju kroz godinu, koju je papa Franjo proglasio Nedjeljom Božje riječi.

Molitva krunice Božjega milosrđa u Sutomorama

Molitvena zajednica štovatelja Božjega milosrđa „Ivan Pavao II.“ iz Sutomora, zajedno s prijateljima i podupirateljima iz Bara i okolice, okupila se 28. rujna u 15 sati na zajedničku molitvu krunice Božjeg milosrđa ispred župne crkve Sv. Marije u Sutomorama, objavljeno je na mrežnoj stranici Kotorske biskupije.

U Sutomorama proslavljen zavjetni dan

Zavjetni dan župe sv. Roko proslavljen je u ponedjeljak 16. kolovoza misom u crkvi Sv. Marije u Sutomorama koju je predvodio don Dražen Kraljić.

1 2