Budi dio naše mreže
Izbornik

Sv. Mihovil i Dan policije u Ogulinu

Ogulin (IKA)

I ove godine blagdan sv. Mihovila a ujedno i Dan policije svečano je proslavljen u ogulinskoj Župi bl. A. Stepinca, kod kapele sv. Mihovila u naselju Bošt.

Misu je u petak 29. rujna predslavio župnik fra Mirko Kralj u suslavlju župnog vikara župe sv. Križa iz Ogulina Stanka Smiljanića i umirovljenog svećenika fra Josipa Vnučeca. Na misi je sudjelovalo više od stotinu vjernika među kojima predstavnici policijske postaje Ogulin. Misu je liturgijskom glazbom animirao župni zbor pod vodstvom Sanija Francetića.

„Od mladosti najpoznatija nam je molitva ‘Anđelu čuvaru’… Dobro je moliti se anđelima, tim duhovnim bićima koja su uz nas,“ rekao je, među ostalim, u svojoj propovijedi fra Mirko Kralj te pojasnio: „Mihael ili ‘tko je kao Bog’ je porazio Lucifera… Gabriela kao zaštitnika štuju ljudi u komunikacijama, dok je Rafael zaštitnik onih koji liječe.“

Župnik fra Mirko je na kraju čestitao policajcima njihov dan a nakon mise održano je tradicionalno druženje uz piće i kolače koje su pripremili domaći župljani.

Ključne riječi:
Dan policije sv. Mihovil