Budi dio naše mreže
Izbornik

Sv. Nikola u Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači

Split (IKA)

Povodom proslave blagdana svetog Nikole, biskupa i putnika, bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja s magistrom fra Sinišom Balajićem i članovima Franjevačke mladeži Gospe od Zdravlja u Splitu organizirali su 7. prosinca prigodni program za štićenike Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.

Susret je započeo u samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja misnim slavljem koje je predvodio fra Siniša Balajić. Misu su animirali, čitanjem i ministriranjem, štićenici Centra Bonači uz asistenciju franjevačkih bogoslova.

Nakon misnog slavlja, svi su se sudionici uputili u samostansko blagovalište i klaustar, gdje su bili organizirani zakuska i prigodni program. U posjet štićenicima stigao je na kraju i „sveti Nikola“ – ulogu kojega je preuzeo svečano zavjetovani bogoslov fra Stipe Buljan.

Nakon susreta i razgovora s okupljenima te podijeljenih darova svim štićenicima Centra Bonači, sveti Nikola se zaputio u druge krajeve. Nakon njegova odlaska slavlje se nastavilo u samostanskom klaustru gdje su ga animirali članovi FRAMA-e uz zvuke gitare, pjevanjem i plesom.

Susret sa štićenicima Centra ostavio je prekrasan dojam na bogoslove i framaše, kao i na same štićenike, tako da se svi nadaju da će se takvi susreti nastaviti.