Budi dio naše mreže
Izbornik

Svaka ljudska nesavršenost može postati blagoslov

Split (IKA)

Lutkarska predstava „Govorna mana“ u organizaciji Caritasa Nadbiskupije Split, održana 19. prosinca u velikoj dvorani Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, pokazala je da svaka ljudska nesavršenost može postati blagoslov.

Više od stotinjak djece, u pratnji roditelja, pratilo je poruku protagonista Joze i Pjera. Jozo je mladić kojemu nedostaje igranje po ulicama u djetinjstvu, koje su danas zamijenile video igrice i mobiteli. U svom i dalje razigranom duhu odluči to promijeniti, ali se u njegov naum upleo Zmaj. Izrugujući Jozinu govornu manu, koja u prenesenom značenju predstavlja svaki ljudski nedostatak, nakratko uspijeva pokolebati Jozu. No, njegov prijatelj Pjer podsjeća ga da premda čovjek nije savršen, njegova djela mogu biti savršena.

Ohrabljeni Jozo na kraju je okupljenima poručio:

„Ja, Jozo, želim vam najsretniji Božić ikad! A za mene to znači ovo: biti u miru s najbližima, pokloniti oprost neprijateljima, odmotati osmijeh tužnima, zapakirati sebičnost u zaključanu kutiju i primiti Isusa koji se želi roditi u našim srcima.“

Nakon predstave djelatnici Dječjeg Caritasa „Dječji osmijeh“ podijelili su djeci prigodne božićne darove na radost svih prisutnih. Tom prigodom Caritas Nadbiskupije Split zahvalio je svim donatorima i volonterima koji su pripomogli u kupnji i pripremi božićnih poklona: dječji vrtići Miki, Švrćo, Dobri i Palčić, osnovna škola Kraljice Jelene, Solin, područna škola Kučine, komercijalno-trgovačka škola Split te I. gimnazija Split. Dio darova kupljen je prikupljenim sredstvima s božićnog štanda postavljenog 16. prosinca, na Nedjelju Caritasa.

Ključne riječi:
Caritas lutkarska predstavA Split