Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveta Klara: Biskup Šaško krstio dvoje djece na svetkovinu Bogojavljenja

Zagreb (IKA)

Na svetkovinu Bogojavljenja u petak 6. siječnja, tijekom župne mise u crkvi sv. Klare djevice u Novom Zagrebu, pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško krstio je Josipa Jerića, šesto dijete roditelja Nikole i Matee te Emu Pole, peto dijete oca Mile i majke Mirjane, objavljeno je na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Na početku euharistije domaći župnik vlč. Darko Pužin iskazao je dobrodošlicu biskupu Šašku i subratu u svećeništvu fra Anti Crnčeviću te obiteljima i kumovima novokrštenika. Biskup Šaško također je pozdravio okupljenu vjerničku zajednicu, rekavši da radosno donosi blagoslov i čestitke nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. „Ispunja nas divljenje pred sjajem nebeskoga znaka u kojemu se budi čežnja i objava da smo voljeni bezgraničnom ljubavlju koja govori jezikom srca cijeloga čovječanstva, bez da ikoga isključi. Tragom putovanja mudraca idimo i mi privučeni otajstvom koje danas grije naše osjećaje, s posebnom ljubavlju prema daru života“, rekao je.

Biskup je u propovijedi govorio o važnosti čitanja znakova vremena te istaknuo da je potrebno Božju riječ primjenjivati u svakodnevnom životu. Biskup Šaško promišljao je o Herodu i njegovim suvremenicima s jedne strane te mudracima kao tražiteljima istine s druge strane, potaknuvši okupljenu zajednicu na promišljanje. „Hoću li tražiti Isusa, hoću li slijediti Božji put u svojemu životu? Hoćemo li se, slijedeći Zvijezdu, izdići iznad poznatoga svijeta, no ne da bismo postali poznati već da bi nam susret s nebeskim prostranstvima ispunio želje i čežnje srca za istinom i ljubavlju“, upitao je.

Biskup Šaško homiliju je zaključio tumačenjem imenâ novokrštenika – Josipa, koji ukazuje na samozatajnost u klanjanju Otajstvu, i Em(anuel)u, čije je značenje „Bog s nama“ te zahvalio njihovim roditeljima što pojačavaju svjetlo Božićnoga otajstva u toj vjerničkoj zajednici. Na kraju misnog slavlja župnik je zahvalio dobrome Bogu za milost proslavljenih otajstava, kao i biskupu krstitelju za dolazak, susret i darovano zajedništvo te ohrabrio župnu zajednicu da se, duhovno osvježeni, vrate u svoju svakodnevnicu s novom snagom, slijedeći Isusa i donoseći svijetu Božji mir, objavljeno je na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.