Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveti Križ Začretje: Započela devetnica povodom svetkovine Uzvišenja svetoga Križa

Sveti Križ Začretje (IKA)

Uoči blagdana Uzvišenja svetoga Križa, u Župi Sveti Križ Začretje u ponedjeljak 6. rujna molitvom krunice i misnim slavljem počela je devetnica kao priprema za proslavu župnog blagdana "Križove 2022.". Nakon mise u župnoj crkvi održana je Smotra mješovitih zborova.

Euharistijsko slavlje na početku devetnice predvodio je vlč. Luka Slijepčević, župnik dviju župa BDM od Sedam žalosti Veliko Trgovišće i Sveta Tri Kralja – Velika Erpenja.

U propovijedi vlč. Luka je istaknuo: Uloga i cilj liturgijske glazbe i onoga što svi mi radimo u našim župama je slaviti Boga i ako to nije naše pjevanje onda nemaju smisla naša okupljanja u crkvama. Svaka naša zajednica živi od zajedničke molitve i pjesme, dok vam od srca zahvaljujem, vašem doprinosu vašim župnim zajednicama, u vašim crkvama gdje pjevate, želim vas sve ohrabriti i potaknuti da ovo zajedništvo njegujemo, da u zajedništvu rastemo i u ovom zajedništvu i svojom pjesmom uvijek Bogu slavu dajemo, rekao je, među ostalim, vlč. Slijepčević.

Na smotri uz domaćine župni mješoviti zbor župe Uzvišenja Svetoga Križa nastupili su: Župni zbor sv. Nikole biskupa Krapina, Mješoviti zbor župe Sv. Jelene Križarice Zabok, Župni zbor župe Presvetog Trojstva Krapinske Toplice, Župni zbor sv. Mihovil Mihovljan i Crkveni mješoviti zbor župe BDM od Sedam Žalosti Veliko Trgovišće koji su svojim skladnim pjevanjem uveličali samo misno slavlje.

Na kraju misnoga slavlja župnik i dekan Krapinskog dekanata preč. Vladimir Drnetić zahvalio je svima na toj prekrasnoj večeri te uručio simbolične poklone voditeljima župnih zborova.

Domaćin susreta preč. Drnetić već treću godinu zaredom nastoji da ovo bude tradicijski susret koji će okupljati zborove s područja dekanata ali daljnje i šire okolice Zagorja.

Program devetnice nastavlja se danas danom bolesnika ali i u narednim danima.

Voditelji zborova