Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveti Nikola darivao malene u Srijemskoj Mitrovici

Srijemska Mitrovica (IKA)

U Srijemskoj Mitrovici u subotu 8. prosinca u ranim jutarnjim satima vjerni puk ispunio je katedralu te misom zornicom proslavio svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

U večernjim satima organizirana je svečanost u čast sv. Nikole biskupa u prostorijama Hrvatskog doma. Program je bio protkan životopisom sv. Nikole biskupa, dječjim recitacijama, te prigodnim igrokazom pod nazivom „Izgubljeni anđeo svetog Nikole“. Već je ustaljena tradicija da program nastaje suradnjom rimokatoličke župe sv. Dimitrija, đakona i mučenika u Srijemskoj Mitrovici, te hrvatske nastave koja se odvija u svim srijemskomitrovačkim školama.

Mladi i djeca iz župe, sa svojim svećenikom Ivicom Zrnom, pripremili su igrokaz, učenici koji pohađaju hrvatsku nastavu, sa svojim učiteljem Bojanom Kadrom, pripremili su recitacije.

Na kraju programa došao je sveti Nikola koji je darivao svu dobru djecu. Nikolinjska večer je i ove godine bila dobro posjećena. Oko 100 djece u pratnji svojih roditelja došli su pozdraviti sv. Nikolu te primiti dar od dragog im sveca.

Hrvatsko nacionalno vijeće dijelom je financijski pomoglo kupnju darova.

Ključne riječi:
Srijemska Mitrovica sv. Nikola