Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveti Nikola uz pomoć Caritasa i 122 sugrađana ispunio dječje želje i podijelio poklone

Dubrovnik (IKA)

Proslava blagdana sv. Nikole i podjela darova djeci održala se u utorak 6. prosinca u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku.

Djeca u pratnji roditelja okupila su se u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku u utorak 6. prosinca očekujući dolazak svetog Nikole. Prigodni program dočeka upriličila su djeca iz Župe sv. Petra na Boninovu uz vodstvo s. Marinele Žuro. Izveli su nekoliko pjesama i recitacija te igrokaz dok je sv. Nikola ulazio u dvoranu. Sveti Nikola u pratnji anđela podijelio je svoj djeci darove.

Proslava blagdana sv. Nikole i podjela darova krajnji je rezultat akcije „Budi moj sveti Nikola“, koja se u Caritasu Dubrovačke biskupije ove godine, po drugi put, održavala od kraja studenog. Putem te akcije 122 želje Caritasove djece, među kojima su i djeca izbjeglice iz Ukrajine, poželjelo je nešto od igračaka i slatkiša. Djelatnici Caritasa su te želje popisali te objavili na popisima pod inicijalima na društvenim mrežama Caritasa, gdje su se sugrađani upisali da će kupiti poklone i donijeti ih u Caritas.

„Mi u Caritasu jako volimo ovu akciju jer na najvidljiviji način donosi radost i ispunjenje svim uključenima: onima koji velikog srca odluče kupiti poklon samoj djeci, kao i svima onima koji su uključeni u organizaciju. Ovako vidimo koliko je blaženije darivati i vidjeti te dječje osmijehe na licima! Zahvalni smo i sretni što je ove godine čak 122 naših Dubrovčana i Dubrovkinja odlučilo  ‘biti nečiji sveti Nikola’, i to našoj Caritasovoj djeci. Hvala svima uključenima!’’, poručili su iz Caritasa Dubrovačke biskupije.

Uz pratnju svojih nastavnica Marine i Ivone, učenice 2., 3. i 4. razreda Obrtničke i tehničke škole, zanimanja frizer: Anamaria, Petra, Ivana, Valentina, Dragica, Barbara i Mihaela pravile su djeci različite frizure.

U akciju su se uključili i učenici produženog boravka 1. i 2. razreda Osnovne škole Marina Držića, koji su sa svojim učiteljicama prikupili slatkiše, koji su dodatno razveselili djecu, učenici 4.a  razreda Ekonomske i trgovačke škole sa svojim zajedničkim darom te članice udruge Zumba Fortuna Dubrovnik koje su ispunile 30 dječjih želja.