Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina Duhova u Šibeniku

Šibenik (IKA)

Svetkovina Duhova u katedrali svetog Jakova u Šibeniku proslavljena je u nedjelju 28. svibnja. Svečano misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Za vrijeme slavlja podijelio je sakrament potvrde krizmanicima katedralne župe svetog Jakova. U koncelebraciji su bili umirovljeni biskup Ante Ivas, katedralni župnik don Krešimir Mateša i župni vikar u katedrali don Šime Pleadin.

U homiliji biskup Rogić je poručio krizmanicima kako se sakramentom potvrde nadopunjuje obećanje roditelja koje su za njih na krštenju dali. Kao što je Bog darovima Duha osposobio apostole, tako će i vas osposobiti za Božje naume koje sa svakim od vas ima. Darovi Duha Svetog neće biti gotov proizvod, nego će biti sjeme posijano u vaše srce koje će tražiti njegu, tražit će od vas i vaših bližnjih da ih njeguju, kako bi donosili plodove čitav život.

Biskup je krizmanicima poručio da trebaju darove njegovati. To će najbolje učiniti  u svakodnevnoj molitvi. Veoma je važno imati barem nekoliko trenutaka svakog dana biti u društvu sa Gospodinom. Jednako tako je važna i zajednička obiteljska molitva, nedjeljna sveta misa i Božja riječ. Ne zaboravite uz pomoć roditelja i kumova živjeti i svjedočiti svijetlo vjere. Budite i ostanite Božji, poručio je biskup Rogić krizmanicima.