Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina Krista Kralja proslavljena u Ogulinu

Ogulin (IKA)

Svetkovina Krista Kralja proslavljena je u nedjelju 26. studenog 2023. u istoimenoj kapeli u Ogulinu.

Kapela Krista Kralja nalazi se u sklopu nekadašnjeg samostana franjevaca trećoredaca glagoljaša koji je nosio isto ime. Kako su nakon 83 godine fratri zatvorili samostan, proslava naslovnika se posljednje tri godine održava na drugačiji način.

Misu je predslavio župnik u Trošmariji, Lešću na Dobri i Novigradu na Dobri don Željko Kuten.

S njime je suslavio fra Mirko Gregov koji je na početku uputio pozdrav okupljenima. „Naša svesrdna molitva omogućila je da nam se naš don Željko Kuten nakon teške ozljede i oporavka vratio u našu kapelicu“, istaknuo je.

Don Željko je u homiliji rekao da će Isus na kraju svijeta „sjesti na prijestolje i prosuditi kvalitetu života svakog od nas – imamo li dostatno polazište za kraljevstvo nebesko. Krist je bio kralj ne od ovog svijeta, bio je kralj bez vojske, slugu i kraljevskog trona. Njegovo kraljevstvo je život u istini, dobroti, ljubavi te međusobnom poštovanju, a svi koji tako žive Kristovi su podanici i navjestitelji. Koliko je svatko od nas čovjek prema bližnjemu, takav je i prema Bogu. Krist je to jasno poručio: ‚Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste.‘ Današnji čovjek naviknut na demokraciju izaziva broje ratove, mržnje i zavisti unatoč brojnim konvencijama. Koliko Krista priznajemo kraljem vidi se u našem svakodnevnom životu u našoj ljubavi, pomaganju i opraštanju“, zaključio je propovjednik.

Pjevanje je predvodio zbor domaćih vjernika uz orguljsku pratnju dr. Tihomira Beline.

Nakon mise vjernici su se zadržali u srdačnom druženju uz piće i kolače koje su sami osigurali i tako pokazali svoje zajedništvo.