Budi dio naše mreže
Izbornik

Svjetski dan zdravlja 2020.

Zagreb (IKA)

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 2020. godinu međunarodnom godinom medicinskih sestara i primalja s ciljem da naglasi njihov doprinos i važnost u zdravstvenom sustavu.

Tema ovogodišnjeg Svjetskoga dana zdravlja, 7. travnja, pod geslom Podrška medicinskim sestrama i primaljama posvećena je osnaživanju uloge medicinskih sestara i primalja kao podsjetnik na važnost njihova rada u očuvanju svjetskog zdravlja. Svjetska zdravstvena organizacija na taj način želi odati počast medicinskim sestrama i primaljama koje svojim radom i velikim naporima pomažu u očuvanju i poboljšanju zdravlja. U ovim izazovnim vremenima borbe protiv pandemije COVID-19 sestre zajedno s liječnicima i ostalim zdravstvenim djelatnicima čine prvu crtu obrane od virusa. Tako i studenti Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, svaki dan, pa i na Svjetski dan zdravlja, stručno i strpljivo skrbe za bolesne.

„Odjel za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta zajedno s Klubom studenata sestrinstva Nutrix imao je velike planove za obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja. Nažalost, život nam se promijenio uslijed pandemije, a time i naši planovi. Iako fizički udaljeni, nismo klonuli duhom. Svim studentima sestrinstva, profesorima, vanjskim suradnicima čestitamo Svjetski dan zdravlja u nadi da ćemo ga sljedeće godine obilježiti u prostorima našeg Sveučilišta“, rekla je izv. prof. dr. sc. Marta Čivljak, pročelnica Odjela za sestrinstvo HKS-a.

Ključne riječi:
HKS Svjetski dan zdravlja 2020.