Budi dio naše mreže
Izbornik

Tečaj Kursilja u župi Kraljice svete krunice

Zagreb (IKA)

Župni tečaj Kursilja održan je u župi Kraljice svete krunice u Zagrebu od 9. do 12. ožujka, a vodio ga je vlč. Andrija Vrane.

Devet dana prije tečaja suradnici Kursilja započeli su se duhovno pripremati devetnicom Gospi koja razvezuje čvorove te ujedno moliti za sve sudionike koje će prisustvovati tečaju i za njihove obitelji.

Tečaju je nazočio 41 sudionik, a svjedočilo je 10-ero suradnika Kursilja. Među obrađenim temama bile su „Tko sam ja?”; „Milost”; „Osoba Isus Krist”; „Sakramenti” te „Zajedništvo s Duhom Svetim”.

Tečaj je uključivao molitvu, meditaciju, tumačenja vlč. Vrane, pjesmu, svjedočanstva te rad u skupinama te je omogućena prilika za ispovijed i duhovni razgovor. Svaki dan se slavila misa, a u petak je izmoljena i pobožnost križnog puta.

Nakon nedjeljne mise, sudionici su imali priliku iznijeti osvrte i dojmove na tečaj. „Shvatila sam da sam ljubljeno dijete Božje i da me Bog voli baš onakvu kakva jesam (nesavršena). Također sam shvatila da su i članovi moje obitelji djeca Božja ljubljena i da ih Bog voli baš takve. Trudit ću se imati više razumijevanja za sve, za njihove različitosti i više ću se posvetiti zajedničkoj molitvi u obitelji. Sve pohvale za organizaciju. Najviše su me se dojmili molitelji koji se za nas molili danonoćno”, poručila je jedna od sudionica.