Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupa-kraljice-sv-krunice

Zagrebački dominikanci proslavili svetkovinu sv. Dominika

U samostanskoj i župnoj crkvi Kraljice svete krunice u Zagrebu svečano je 8. kolovoza proslavljena svetkovina svetog oca Dominika. Nastavljajući višestoljetnu tradiciju dominikanci su i ove godine blagdan svetog Dominika proslavili u zajedništvu s braćom franjevcima.

Mons. Vukšić predvodio proslavu 50. obljetnice osnutka župe Krepšić

U povodu proslave 50. obljetnice osnutka Župe Kraljice svete krunice u Krepšiću, vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić predslavio je u subotu 13. kolovoza svečanu euharistiju u župnoj crkvi, izvijestila je Nedjelja.

Hodočašće župljana Vođinaca Majci Božjoj u Šumanovce

Pod vodstvom župnika Vođinaca preč. Ante Šiška 50-tak župljana Župe Kraljice sv. Krunice hodočastilo je u subotu 21. svibnja prvi put Majci Božjoj u drevno svetište Šumanovci kod Gunje koje će sljedeće godine slaviti 650 godina postojanja.

Nagovor fra Bobaša s mise zadušnice za Čedomira Antolića

U župi Kraljice svete krunice u Zagrebu, u utorak 27. kolovoza fra Anto Bobaš u koncelebraciji s više svećenika slavio je misu zadušnicu za kantautora duhovne glazbe Čedomira Antolića koji je preminuo u 69. godini u petak 23. kolovoza u Zagrebu. U nadahnutom nagovoru fra Bobaš govorio je o dugogodišnjem prijateljstvu s pokojnikom te među ostalim rekao kako "vjeruje da je Čedo jedan od 'Božjih akorda'". Nagovor fra Bobaša prenosimo u cijelosti.