Budi dio naše mreže
Izbornik

Tenisice i dres Blanke Vlašić za humanitarnu aukciju

Rim (IKA)

Naša proslavljena atletičarka Blanka Vlašić donirala je dres i tenisice za aukciju za pomoć dvjema lombardskim bolnicama.

„Sport je sastavni dio pokretanja zajedničkog druženja“, riječi su pape Franje. A da to nije samo lijepa metafora, već i vrlo konkretan stil života, svjedoče brojni sportaši iz cijelog svijeta i sudionici „We Run Together“ (www.charitystars.com/WeRunTogether), aukcije koju je podržao i papa Franjo, darujući neke predmete. Sav prihod s aukcije namijenjen je osoblju bolnica u Bergamu i Brescii, a ponajprije za pomoć oboljelima od koronavirusa.

„U sportu postoje mnoga ‘čuda’ žena i muškaraca koji ustaju nakon padova. Ovo je presudan stav za život svakoga od nas“, izjavila je u video svjedočenju za vatikanske medije Blanka Vlašić. Ona je za aukciju donirala potpisani dres nacionalnog tima i svoje tenisice koje je, kako je rekla „donirala kao simbol žrtvovanja za uspjeh u životu“. Nosila ih je na Olimpijadi u Rio de Janeiru 2016. kada je osvojila brončanu medalju.

Atletičari „kraljice sportova“ glavni su sudionici šestog dijela aukcije „Trčimo zajedno“ koju Athletica Vaticana provodi s udrugom Žuti plamen, Odjelom Papinskoga vijeća za kulturu za dijalog s nevjerujućima ‘Predvorje naroda’ i atletskom organizacijom Fidal Lazio, a slijedeći smjernice pape Franje: prikupiti sredstva za osoblje dvaju lombardskih bolnica, ali i svjedočiti solidarnost jednog sporta koji zaista uključuje sve pojedince. Aukcija za Blankine priloge i darove drugih atletičara traje do 24. srpnja.