Budi dio naše mreže
Izbornik

Tijelovo u Korenici i Ličkom Osiku

Korenica (IKA)

Policijska klapa sv. Mihovil PU Splitsko-dalmatinske nastupila je u Gospićko-senjskoj biskupiji u dvije župe – sv. Jurja u Korenici i sv. Josipa u Ličkom Osiku.

Misu uočnicu u Župi sv. Jurja u Korenici predvodio je u srijedu 15. lipnja don Ivo Borić, policijski kapelan PU Sisačko-moslavačke županije, u suslavlju župnika i kanonika mons. Mile Čančara. Don Ivo je u propovijedi stavio vjernicima na primjer sv. Vida mučenika. Spomenuta klapa uzveličala je misno slavlje i nakon mise je održala koncert domoljubno-duhovne tematike. Na kraju mise župnik Čančar zahvalio je predvoditelju misnog slavlja i klapi na predivnom pjevanju i posjetu župi.

Na svetkovinu Tijelova, 16. lipnja, u Župi sv. Josipa svečano koncelebrirano misno slavlje predvodio je vojni kapelan iz Karlovca Ivan Blaževac u suslavlju župnika i začasnog kanonika te ravnatelja Caritasa Gospićko-senjske biskupije preč. Luke Blaževića i don Ive Borića.

Vlč. Blaževac je u propovijedi vjernicima približio današnji blagdan. Uz blagdan su vezane procesije kojima se vjera javno svjedoči. Ona, naime, treba svoje očitovanje u javnom životu – kako bi bila prepoznata kao autentična u privatnom životu. Možemo promatrati euharistiju i cijelog Boga u komadiću kruha. To je veliko otajstvo. Ako čitav krajolik stane u naše oko, zašto ne bi čitav Bog stao u jednu Hostiju? Pa i to da je u tisućama Hostija istovremeno, razumljivo je je utoliko što je i naš lik isti u tisuću komadića zrcala. Isus je htio ostati uz nas po prilikama hrane i pića, a to nije slučajno, jer bez hrane nam nema života. Isus koji je stvoren na priliku Božju i čovječju trebao je zemaljsku hranu za svoj rast, ali i hranu svog nebeskog Oca. Od njega najprije apostoli pa i svi mi u prilikama kruha i vina počinjemo dobivati živi kruh i nebesku hranu koja nas priključuje na život s Bogom, zaključio je vlč. Blaževac.

U misi i procesiji sudjelovala je klapa sv. Mihovila, a nakon završnog blagoslova priređen je koncert duhovno-domoljubne tematike. Na kraju je preč. Blažević zahvalio svim sudionicima slavlja.