Budi dio naše mreže
Izbornik

Tijelovo u Valpovu

Valpovo (IKA)

Na svetkovinu Tijelova u Župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu svečano euharistijsko slavlje predslavio  je župni vikar Luka Ćosić.

U homiliji vikar je ustvrdio da čitava katolička kultura i sve ono što smatramo katoličkim oblikovano upravo  Tijelovskom kulturom. Da nam je Bog postao blizak, da nam se dao za hranu te da ostaje, ne tek simbolično, nego realno i stvarno prisutan u euharistijskim prilikama.

Nadalje je istaknuo kako Tijelovske procesije žele izraziti da se Bog nije tek površno darovao nego hodeći s ljudima pokazuje se kao Bog koji ulazi u sve pore čovjekova života, i u radosti i u žalosti, i u trenucima bolesti i svih drugih nedaća. Uvijek trajno ostaje Emanuel – s nama Bog, poručio je vlč. Ćosić. Na misi je koncelebrirao župnik i dekan preč. Zvonko Mrak.

Na kraju mise uslijedila je svečana Tijelovska procesija ulicama grada Valpova. Procesiju je predvodio župni vikar, a uz brojne vjernike, u procesiji su sudjelovali članovi Mješovitoga župnog zbora sv. Cecilije, ministranti, limena glazba DVD-a Valpovo, prvopričesnici, članovi molitvenih skupina i drugi.

Sudionici procesije zaustavljali su se kod četiri cvijećem ukrašene sjenice koje su uredile: Marijina legija, Schönstatska skupina, Pokret Milosrđa Božjeg i pjevači Mješovitog zbora.

Ključne riječi:
Tijelovo Valpovo