Budi dio naše mreže
Izbornik

Tiskan Godišnjak župe Presvetog Trojstva u Krašiću

Krašić (IKA)

Tiskan je Godišnjak Župe Presvetog Trojstva u Krašiću za 2022. godinu koji donosi kronologiju župnih događaja od došašća 2021. do došašća 2022.

U njemu su, između ostaloga, istaknuti događaji važni za župe Krašić, Oštrc i Gornje Prekrižje. Jedan od važnijih događaja ove godine bilo je zahvalno hodočašće u Rim u listopadu 2022. Posjet Vječnom Gradu ostat će u mislima i srcu svih župljana župe Krašić, kada su sa župnikom Ivanom Vučakom sudjelovali na općoj audijenciji u Vatikanu. Tom prigodom papi Franji darovali su bistu blaženog Alojzija Stepinca.

„Kao predstavnik župe, predao sam papi Franji bistu, koju smo mu inače namijenili darovati još 2020. godine povodom 60. obljetnice smrti kardinala Stepinca. Međutim, zbog pandemije tek je sada bilo moguće tu želju ostvariti. Sveti Otac najprije je pomislio da mu nosim bistu kako bi ju blagoslovio, a ne kao dar“, rekao je vlč. Ivan Vučak, upravitelj župe. I nastavio: „Svetom Ocu poručio sam: ‘Vama poklanjam ovu bistu blaženog Alojzija Stepinca da Vas zagovara u nebu, ali s druge strane, najponiznije Vas molim, da uskoro ugledamo i dan kanonizacije našeg Alojzija Stepinca.’ Papa Franjo zatim me sa smiješkom blagoslovio.“

Godišnjak se po svojim značajkama može svrstati u vjerski tisak, ali štivo predstavlja i puno više od toga – svojim duhovnim, religioznim i katehetskim sadržajem, ali i tekstovima koji se tiču kulture, obrazovanja i putovanja promiče bivanje u vjeri i ljubavi, ističući koliko je važno činiti dobro i živjeti u duhu Božje mudrosti i poniznosti.

„Dragi čitatelji, ovo je spomen-knjiga onoga što smo zajedno napravili. Neka nas dragi Bog čuva i blagoslovi u novoj 2023. godini te neka nas uvijek prati nebeski zagovor našega blaženog Alojzija Stepinca“, dodao je vlč. Vučak, glavni urednik Godišnjaka.

Osim godišnjaka, tiskan je i kalendar župa Krašić, Oštrc i Gornje Prekrižje za 2023. godinu. Na ustupljenim fotografijama osobito zahvaljuju Postulaturi blaženog Alojzija Stepinca i mons. Jurju Batelji.