Budi dio naše mreže
Izbornik

Tradicionalni susret djelatnika i volontera Caritasa Varaždinske biskupije na kraju godine

Varaždin (IKA)

Caritas Varaždinske biskupije i ove je godine, zbog postojeće epidemiološke situacije, organizirao svečani doručak za volontere biskupijskog Caritasa u prostorima Caritasove pučke kuhinje na Banfici u Varaždinu u dva termina, 28. i 29. prosinca.

Tom prigodom, ravnatelj biskupijskog Caritasa Ante Šola izrekao je okupljenim volonterima riječi zahvale te poticaja i ohrabrenja za daljnje nesebično služenje volontiranje u Caritasu, a posebne čestitke i zahvale išle su ovogodišnjim volonterima jubilarcima: Blanki Biškup za 20 te Boži Štimcu za 10 godina volontiranja.

„Vrijeme je da zaboravimo sve ono loše, a zagledamo se u pozitivno da bismo  nastavili ići dalje. Molim da zajednički, i s razumijevanjem, i uvažavanjem jedni drugih, opet krenemo u novu godinu. Da nam Bog da snage da sve one rezerve koje još imamo, zajednički damo kao doprinos, kako bi ljudi kojima je potrebno mogli dobiti obrok. Svima zahvaljujem i želim puno zdravlja, sreće i raspoloživosti da i dalje ostanemo ekipa na okupu, da jedni druge hrabrimo i pomažemo“, poručio je Caritasovim volonterima ravnatelj Šola.

Zajedništvo, druženje, ljubav za bližnjega to je ono što ih drži ustrajnima u volontiranju, složno svjedoče jubilarci. „Ovdje sam među dobrim ljudima. Lijepo mi je tu. Dva puta tjedno dolazim sa svojim kolegicama i nije to neki napor. Malo se družimo, a istovremeno pomažemo“, rekla je jubilarka Biškup za Ured za pastoral u medijima.

I jubilarac Štimac podijelio je svoju priču te rekao što njega 10 godina motivira na ustrajno volontiranje. „Kad mi je propala firma, morao sam hodati u Caritas. Tad sam imao dosta slobodnog vremena i pitao mogu li volontirati – i ostao sam do dana današnjeg. Dobro je društvo, a još važnije imaš osjećaj da nekome pomažeš.“

Biskupijski Caritas osigurao je volonterima i mali znak pažnje i zahvale u obliku simbolične božićnice, a volonterima jubilarcima uručeni su i skromnim darovi.