Budi dio naše mreže
Izbornik

Tribina za mlade u Mostaru uoči spomendana sv. Valetina

Mostar (IKA)

Udruga mladih Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije MiViDiMo pod vodstvom kapelana za mlade don Branimira Bevande organizirala je tribinu za uoči spomendana sv. Valentina u četvrtak 10. veljače u katedralnoj dvorani u Mostaru. Gosti tribine bili su bračni parovi Pere i Katarina Eranović i Ante i Olgica Čule.

I ovaj put su mladi do posljednjega mjesta ispunili katedralnu dvoranu. Za zabavni dio programa pobrinuli su se mladi iz Udruge, glazbeni dio pratio je kvartet Simfonijskoga orkestra Mostar i lijepi glas Lucije Zovko. Poučni dio večeri bilo je svjedočanstvo bračnih parova. Najprije su svjedočili Pere i Katarina Eranović, mladi bračni par iz Splita. U kršćanskom su braku oko dvije i pol godine. Članovi su katoličke organizacije „Hrvatsko nadzemlje“ u Splitu gdje su se i upoznali. Mladi bračni par svjedočio je o pojedinačnim putevima u mladosti, o njihovu hodanju u predbračnoj čistoći i bračnom životu u koji su ušli i nastavili živjeti s Bogom.

Slijedilo je svjedočanstvo Ante i Olgice Čule iz Mostara koji su već 61 godinu u braku i izazvali su oduševljenje kod mladih. Njihove manire, pažnja koju su za kratko vrijeme na pozornici iskazali jedno drugome zaslužili su gromoglasan pljesak. Oni su istaknuli da su molitva, rad i kršćanski odgoj bili njihova glavna zadaća tijekom života i odgoja njihove djece. U radosti i zajedništvu svoje obitelji zahvaljuju Bogu za sva primljena dobročinstva koja im je udijelio.

Oba bračna para dali su lijepi primjer mladima svjedočeći im što je prava bračna kršćanska ljubav te ih ohrabrili u njihovu mladenačkom i katoličkom poslanju.

Nakon podjele zahvalnica i završne glazbene točke Božji blagoslov na sve okupljene zazvao je mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić, a zatim je uslijedilo druženje, izvijestio je portal Crkva na kamenu.