Budi dio naše mreže
Izbornik

Trojica salezijanaca položila svečane zavjete

Zagreb (IKA)

U Hrvatskoj salezijanskoj provinciji u subotu 29. kolovoza svečane redovničke zavjete dali su Sanjin Jurić, Marko Majić Mazul i Josip Tafra.

Euharistiju je predslavio provincijal don Tihomir Šutalo, a suslavilo je 20-ak braće salezijanaca i drugih svećenika. Sanjin, Marko i Josip za čitanje su izabrali dio iz Evanđelja po Luki u kojemu dvojica učenika susreću Isusa na putu za Emaus.

Don Tihomir je u homiliji Sanjinu, Marku, Josipu, ali i drugim salezijancima govorio kako „put kojim idu može donijeti i razočaranja, kao što su i dvojica učenika na putu za Emaus bila razočarana činjenicom da je Krist bio raspet na križu jer nisu razumjeli što se uistinu dogodilo“. Provincijal je podsjetio „da uvijek budu blizu Isusu, subraći i mladima kojima su poslani“.

Uz obitelji, rodbinu i prijatelje, na misnom slavlju, u lijepom broju s obzirom na (ne)prilike vezane uz pandemiju Covida-19, prisutni su bili i salezijanski bogoslovi, mladi iz salezijanskih oratorija i članovi Salezijanske obitelji.

Josip Tafra zahvalio je u ime trojice salezijanaca, prije svega Bogu, potom obiteljima, rodbini, prijateljima, subraći salezijancima, mladima i svima koji ih prate na putu poziva koji su prihvatili.

Dan ranije u crkvi Marije Pomoćnice na Knežiji dvanaestorica salezijanaca obnovila su redovničke zavjete, a održano je i molitveno bdjenje za zvanja.