Budi dio naše mreže
Izbornik

U Australiji održano predavanje o slugi Božjem o. Anti Gabriću

Melbourne (IKA)

U hrvatskoj crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sunshineu u Melbourneu u Australiji u nedjelju 6. listopada nakon prijepodnevnih misa Matija Maša Vekić održala je predavanje o najvećem hrvatskom misionaru isusovcu slugi Božjemu ocu Anti Gabriću (Metković,1915. - Kalkuta, 1988.).

Predstavila je njegov život i djelovanje u Bengalu u Indiji, gdje je po svojoj želji i pokopan. Rekla je da je djelovao na trima misijskim postajama Bošontiju, Morapaiju i Marija poliju. Govorila je o mogućim čudesima i ozdravljenjima koja je Bog učinio po njegovom zagovoru u Indiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Spomenula je da se je otac Ante rado dopisivao i posjećivao svoje Hrvate po svijetu, a osobito u Australiji koju je posjetio šest puta, posljednji put samo nekoliko mjeseci prije smrti.

Vekić je zahvalila domaćinu vlč. Josipu Grubišiću što joj je dopustio da približi život i djelo našega „svetoga Ante Neretvanskog“, kako je slugu Božjega oca Antu Gabrića nazvao splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić 28. veljače 2015., kada je pokrenut postupak za njegovo proglašenje blaženim i svetim. Podijelila je sličice s molitvom kako bi mu se vjernici mogli moliti za zagovor u svojim potrebama.