Budi dio naše mreže
Izbornik

U Brazilu proslavljen „Dan milosrdne ljubavi“

Rio de Jeneiro (IKA)

U Brazilu je u nedjelju 19. srpnja proslavljen „Dan milosrdne ljubavi“, izvijestio je Vatican News.

„Tko se posveti milosrdnoj ljubavi, u skladu je s Božjim srcem“, napisao je predsjednik Brazilske biskupske konferencije, nadbiskup Walmor Oliveira de Azevedo u priopćenju koje je objavljeno uoči „Dana milosrdne ljubavi“. „Milosrdna ljubav ne može biti kratkotrajna praksa koja samo nastoji zadovoljiti savjest onih koji su spremni pomoći nego mora voditi sve dimenzije života i društva, postati stup na kojem svatko temelji vlastito ponašanje, postajući sluga bližnjemu koji je naš brat“, piše u dokumentu.

„Hitno je potrebno djelovati na temelju načela solidarnosti; ono pokreće mnoge promjene u društvu i u srcu samog čovjeka“, rekao je nadbiskup Azevedo. „Za izgradnju drugačijeg, pravednijeg, solidarnijeg i još više bratskog društva bitna je milosrdna ljubav i dan koji joj je posvećen prilika je, jer sve poziva, osobito kršćane, da prepoznaju kako služenje ima moć koja preobražava na svim područjima“, istaknuo je.

Treba podsjetiti da su prošlih dana, tijekom jednog virtualnog sastanka, predstavnici 18 pokrajinskih ureda Brazilske biskupske konferencije, razmišljali upravo o temi milosrdne ljubavi, osobito s obzirom na vrijeme pandemije koronavirusa. „Milosrdnu ljubav trebamo isticati na pametan način“, rekao je glavni tajnik Brazilske biskupske konferencije, biskup Joel Portella Amado i napomenuo da „tako treba činiti kako bi uistinu bila jedan od četiri temeljna stupa crkvenoga života, zajedno s euharistijskim kruhom, Božjom riječi i misionarskim djelovanjem“, objavio je Vatican News.